Участие на Профилирана гимназия „Константин Фотинов“ в Панорама на образованието 2022 г. в град Самоков

Г-жа Росица Иванова – началник на РУО-София област и заместник-кметът на Община Самоков г-н Дончо Зашев официално откриха на 20 юни III издание на Областната панорама на средното професионално образование в Софийска област.

Панорамата се организира от Регионално управление на образованието – София област с подкрепата на Кмета на община Самоков. Гости на официалното откриване бяха г-жа Люба Кленова – заместник-кмет по туризъм на Община Самоков, г-жа Вергиния Йорданова – старши експерт по професионално образование и обучение в РУО – София област, представители на Общинската администрация и директори на образователните институции в общините Самоков, Ихтиман, Костенец и Долна баня.

Наши ученици от 10 в клас, профил „Софтуерни и хардуерни науки“ представиха дигитално изработени продукти от ученици на различни платформи и показаха филма за възможностите на изградения STEM  център. Раздадоха рекламни материали  и изработено от тях лого на гимназията на 3D  принтер на бъдещите осмокласници и отговаряха на въпросите им за обучението и личностното израстване в нашето учебно заведение.

14131112