КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ
КЛУБ „ФОТОСВЯТ“
УЧЕНИЧЕСКО СПИСАНИЕ „#АПОСТРОВ“
ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „АГАДОР“
КЛУБ ПО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО „СЕЗОНИ“
„ТЕАТЪР? ФАНТАСТИШ!“
КЛУБ „ФОТОСВЯТ“

Клуб "Фотосвят" е общност, в която да обсъждаме фотография, да научаваме нови неща, да въртим вечни теми и да споделяме емоциите си покрай любимото ни занимание.
Ръководител г-жа Мария Андреева-Кроснева
УЧЕНИЧЕСКО СПИСАНИЕ „#АПОСТРОВ“

Списанието е по проект на МОН "Твоят час" част от европейската оперативна програма "Наука и образование за интелигентен растеж"
Ръководител г-жа Костадинка Христова
ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „АГАДОР“

Запознанство с автора на химна на ПГ "Константин Фотинов" Иван Ненов
На 16.02.2023г. учениците от ЛК "Агадор" инициираха среща със самоковския писател и ревностен родолюбец Иван Ненов. Местният творец грабна интереса на учениците, от една страна, с богатата си биография и от друга, с житейските си спомени за миналото. Разказите за срещите му с едни от най-значимите писатели на българската литература оставиха членовете на клуба в истински екстаз.
Запознанствата му с автори като  Димитър Талев, Елисавета Багряна, Димитър Димов, Радой Ралин, близките му отношения с Евтим Евтимов докоснаха младите любители на литературата и скъсиха дистанцията на времето.
Вдъхновяващ е всеки разговор  с човек като Иван Ненов. На тази среща самоковският поет окуражи младежите, които посягат към перото, да вярват в себе си и да се вслушват в собствения си глас.
Литературният клуб на ПГ "Константин Фотинов" организира ВЕЧЕР НА ЛЮБОВНАТА ПОЕЗИЯ.
Ръководител г-жа Костадинка Христова