КЛУБОВЕ ПО ИНТЕРЕСИ
КЛУБ „ФОТОСВЯТ“

Клуб „Фотосвят“ е общност, в която да обсъждаме фотография, да научаваме нови неща, да въртим вечни теми и да споделяме емоциите си покрай любимото ни занимание.
Ръководител г-жа Мария Андреева-Кроснева
УЧЕНИЧЕСКО СПИСАНИЕ „#АПОСТРОФ“

Списанието е по проект на МОН „Твоят час“ част от европейската оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“
Ръководител г-жа Костадинка Христова
ЛИТЕРАТУРЕН КЛУБ „АГАДОР“

Запознанство с автора на химна на ПГ „Константин Фотинов“ Иван Ненов
На 16.02.2023г. учениците от ЛК „Агадор“ инициираха среща със самоковския писател и ревностен родолюбец Иван Ненов. Местният творец грабна интереса на учениците, от една страна, с богатата си биография и от друга, с житейските си спомени за миналото. Разказите за срещите му с едни от най-значимите писатели на българската литература оставиха членовете на клуба в истински екстаз. Запознанствата му с автори като  Димитър Талев, Елисавета Багряна, Димитър Димов, Радой Ралин, близките му отношения с Евтим Евтимов докоснаха младите любители на литературата и скъсиха дистанцията на времето.
Вдъхновяващ е всеки разговор  с човек като Иван Ненов. На тази среща самоковският поет окуражи младежите, които посягат към перото, да вярват в себе си и да се вслушват в собствения си глас.
Литературният клуб на ПГ „Константин Фотинов“ организира ВЕЧЕР НА ЛЮБОВНАТА ПОЕЗИЯ.
Ръководител г-жа Костадинка Христова
КЛУБ ПО ПРИЛОЖНО ИЗКУСТВО „СЕЗОНИ“

Клуб ,,Сезони” вече откри новата учебна година. Времето все още е топло, но ние вече сме готови за зимата!
Ръководител г-жа Стефанка Митрева
„ТЕАТЪР? ФАНТАСТИШ!“

Животът ни днес – на моменти комичен, на моменти драматичен, друг път абсурден и заплетен в обрати, в битка между морал и интерес, точно такъв го представиха възпитаниците на ПГ „Константин Фотинов“ в новата си постановка „Празници и (без) делници“. Премиерата се състоя на 24 юни в салона на Читалище – паметник „Отец Паисий – 1859“. Пиесата е изцяло авторска и е дело на преподавателите по немски език г-жа Стефанка Митрева и г-жа Емилия Попова.
Ръководител г-жа Стефанка Митрева и г-жа Емилия Попова