Първа награда на Националния конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“

12untitled(1)

В Деня на Народните Будители в Националния политехнически музей в София Фондация „Еврика“ връчи на официално тържество наградите на лауреатите от XXI Национален конкурс „Космосът – настояще и бъдеще на човечеството“, който е включен в Националния календарен план за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката. Конкурсът се ползва с подкрепата на българските учени, работещи в областта на изследването и усвояването на Космоса. През 2019 година в него участваха 1316 ученици от 8 до 18 години с 1296 проекти в пет тематични направления.

Патрон на конкурса е първият български космонавт генерал Георги Иванов. Той приветства участниците в тържеството и връчи наградите на лауреатите и техните научни ръководители. Приветствие към участниците в тържеството поднесе акад. Кирил Боянов – председател на Съвета на Фондация „Еврика“.

12Първо място – категория рисунка – диплом и предметна награда на Михаела Николаева Вукова, на 18 години от ПГ „Константин Фотинов“, гр. Самоков, с научен ръководител Милена Желева за рисунка на тема „Безкрайни мечти“.